Important la un Director Web

Data adaugare: 11 Noiembrie 2009

Scriu acest post in special pentru posesorii de directoare web, dar nu numai. Informatiile de mai jos pot fi la fel de folositoare si celor ce folosesc un Director Web pentru a-si inscrie site-ul.

Din ce in ce mai multe persoane se hotarasc sa isi faca un director web. Nu toata lumea cunoaste in totalitate ce ar trebui sa ofere un director web sau o parte din ei stiu dar nu vor sa ofere aceste lucruri.

Asa ca incep sa enumar principalele functii ce trebuie sa le ofere un director:

- Cel mai important este ca acel director sa ofere un link direct catre siteul inscris; Linkurile care folosesc REDIRECT, cele puse in frame-uri sau javascript, sau cele ce au atributul nofollow sunt practic nule ca valoare.

Ca posesor de site nu merita efortul de ati inscrie siteul intr-un asemenea director web. Ar fi recomandat ca acolo unde apare acel link direct sa nu fie inca 100 de alte linkuri pentru ca astfel linkul respectiv are o valoare redusa.

- Destul de important este ca "Ancora" linkului sa fie pe link-ul catre site-ul inscris, nu pe linkul local al directorului catre pagina cu detalii ale site-ului inscris.

Dragi posesori de directoare, daca tot oferiti functia de "numele linkului" sau "ancora" atunci folositi aceasta ancora acolo unde linkul duce catre siteul respectiv. Altfel este lipsita de valoare.

- Iar destul de important este continutul paginii unde este pus linkul respectiv. Este indicat si foarte folositor ca acest continut sa fie din aceiasi nisa ca si site-ul respectiv.

Mare atentie daca va inscrieti site-ul intr-un director web. Daca tot faceti un efort faceti-o cum trebuie; cautati exact categoria cea mai apropiata de nisa site-ului vostru. In acest fel impuscati 2 iepuri dintr-o lovitura: aveti sanse mai mari sa fiti acceptat in director si castigati o valoare mai mare a linkului obtinut din director.

Numai bine.