Directoare Web Nofollow

Data adaugare: 12 Aprilie 2009

Observ greseala pe care o fac multi posesori de siteuri web care se lasa pacaliti cu mare usurinta de unele directoare web care la prima vedere par a fi o mina de aur pentru un site.

Exista directoare care desi au un PR destul de mare asta nu inseamna ca si transmit PR siteurilor inscrise. Va dau un exemplu care sfideaza limitele bunului simt; desigur nu e singurul, dar pentru a deschide ochii celor de isi inscriu siteul in astfel de directoare, e bine sa fac publica aceasta situatie.

Sunt sigur ca ati auzit de directorul Federal. Ei bine probabil ati observat ca pentru a avea onoarea sa fiti acceptat trebuie sa puneti logo-ul lor pe siteul inscris. Asta nu ar fi o mare problema, dar ce va ofera ei in schimb? Raspuns: NIMIC.

Siteul dumneavoastra este afisat in o categrie aleasa, acolo exista un link, tot catre siteul lor, unde va prezinta siteul. Ei bine pe acea pagina primiti un link, sau mai multe, Nofollow, catre siteul dumneavoastra. Deci nu primiti nimic; iar dumneavoastra tocmai ce le-ati pus un link pe prima pagina a siteului propriu.

Mai rau, observ aceiasi situatie si in cazul inscrierilor platite. Oamenii platesc pentru un link Nofollow.

Prin acest procedeu ei primesc PR si linkuri de la alte siteuri si nu ofera nimic. Totusi observ enorm de multe siteuri care le afisaza logo-ul si destule care au platit pentru o afisare premium.

Scopul unui director web este sa ofere linkuri dofollow; problema care apare in cazul prezentat mai sus este ca ei cer un link de la siteurile inscrise, dar pun Nofollow pe linkurile oferite.

Recomand sa fiti atenti la ce directoare oferiti link in schimbul inscrierii. Daca acel director are PR nu inseamna ca va ajuta cu ceva. Si ce este mai suparator este ca acel PR l-au obtinut din naivitatea oamenilor de buna credinta.