Directoarele web SEO Friendly

Data adaugare: 10 Aprilie 2009

Probabil intalniti destul de des termenul de "SEO Friendly". Daca nu ati aflat inca ce inseamna, ei bine va zic eu. Termenul de Seo Friendly face referire de obicei la un director web. Ce ar trebui sa aibe un director web pentru a fi Seo Friendly? Ei bine ar trebui sa aibe cat mai multe din calitatiile enumerate mai jos:

1. Un prim aspect ar fi felul in care arata linkurile. Structura interna de linkuri a directorului web ar trebui sa fie Seo Friendly. Pentru a fi mai clar sa luam exemplul urmator:

URL-ul: http://www.directoareweb.ro/index.php?id_site=5
si
URL-ul: http://www.directoareweb.ro/siteul-lui-gigi/

Cel de-al doilea este un URL Seo Friendly. Mai usor de memorat pentru utilizatori si mai prietenos pentru motoarelor de cautare. De regula puteti avea un site cu o asemenea structura de linkuri interne folosind modulul mod_rewrite al serverului apache.

2. O alta caracteristica a unui director web Seo Friendly ar fi continutul paginilor. Cum linkul catre site-ul dumneavoastra va fi afisat pe una sau pe mai multe pagini ale acelui director, conteaza si continutul acelor pagini. Deci paginile pe care va aparea linkul dumneavoastra ar trebui sa aibe un continut relevant pentru site-ul dumneavoastra.

Cu alte cuvinte daca aveti un site auto, pagina sau paginile pe care apare linkul dumneavoastra sa sa aibe continut din domeniul auto. In acest scop sunt create categoriile si subcategoriile directoarelor web.

Datorita faptului ca linkul dumneavoastra apare pe pagini unde sunt listate si alte site-uri din aceiasi categorie este esential ca si restul site-urilor din acea categorie sa fie din aceiasi nisa (astfel pagina respectiva va avea un continut real, continut din acelasi domeniu). Directoarele web care nu sunt ingrijite accepta site-uri fara sa verifice daca s-au inscris in categoria corespunzatoare, astfel linkul dumneavoastra va avea de suferit din aceasta cauza, deci un punct in minus pentru acel director din punct de vedere Seo Friendly.

3. Un director Seo Friendly este astfel structurat incat sa contina cat mai putine linkuri pe o pagina. Este de preferat ca pe pagina in care aveti link sa fie cat mai putine alte linkuri (linkuri catre alte site-uri).

4. Directoarele web Seo Friendly va dau posibilitatea sa specificati ancora linkului pe care il inscrieti (sau numele site-ului asa cum gasiti acest termen pe unele directoare). Multe directoare fie nu va dau posibilitatea sa specificati un nume pentru site fie nu folosesc acel nume pentru a fi ancora linkului dumneavoastra. Un link care are ca ancora adresa site-ului (Ex: www.site-ul-tau.com) este mult mai putin valoros decat un link care contine ca ancora unul sau mai multe cuvinte specificate de dumneavoastra la inscriere.

5. Linkurile pe care un director web Seo Friendly le are catre site-urile inscrise trebuie sa fie linkuri directe dofollow. Directoarele web care folosesc nofollow sau redirect pe linkurile catre site-ul pe care il inscrieti nu sunt directoare web Seo Friendly.

Acestea sunt doar cateva din calitatiile pe care trebuie sa le aibe un director web Seo Friendly.